Šta je Limfedema ?

Fizijatri i fizioterapeuti se cesto susrecu  sa otocima i edemima koje tretiraju ledom i elevacijom,ali koliko je to zapravo odgovarajuci  tretman ,kako oni nastaju i kako ih na pravi nacin tretirati naucicete na  kursu Limfedema.

Učesnici će saznati na kursu:

 • 1.Edemi ,Otoci kako ustvari oni nastaju,anatomski,fiziološki i patofiziološki.

 • 2. Naučićete sve MLD tehnike i bandaže.

 • 3. Post-traumatski edemi ( izvrtanje skočnog zgloba) i post-operativni edemi ( ACL rekontrucija ) i hronična venska insufinciencija.

 • 4. Naučiće kako da primenjiju efektivnu Limfnu drenažu i kako da se nose sa njom.

 • 5. Naučiće kako da se nose sa kompletnim problemima Limfne drenaže i koliko ona uspešna može da bude.

Upoznajte predavača za Limfedema – Evripidis Triantafyllou

Gospodin Evripidis je diplomirao u Grčkoj 2004. Završio je čuvenu Vodder metodu za tretiranje Limfedema.U svojoj karijeri usko je saradjivao sa poznatim nemačkim naučnicima kao sto su Hans Pritschow,Christian Schuchhardt (bivsi nemački predsednik Asocijacije Limfedema Nemačke). Medju edemima sa kojim je upravljao su primarni Limfedemi gornjih i dojnjih ekstremiteta,trudnica i genitalija sekundarnih Limfedema posle onkoloskih operacija,otečenih ekstremiteta od hronične venske insufinciencije. Član je Nemačke skole: Lymphedema of ZML Pritschov. Redovno prisustvuje specijalizacijama Limfedema centra u Nemackoj. Osnivač i predsednik Asocijacije Limfedema u Grčkoj. Pored toga specijalizovan je za kompresionu odeću ,koja je suštinski deo upravljana Limfedemima a on je jedini u Grčkoj sertifikovan  za procenu i merenje kompresije odeće od strane Juzo cademy. Pored toga zvanični je Maitlandov Asistent i zvanični Kinematic taping predavač.

Kada se održava kurs i kako da se prijavite ?

 • Datum održavanja

  16.06 – 20.06.2018

 • Gde se održava kurs

  Beograd,
  Srbija

 • Kako da se prijavite za kurs

  Popunite ONLINE FORMULAR sa desne strane.
  ili nas pozovite:
  +381 63 438 754
  +381 64 66 88 504

Požurite, broj mesta je ograničen

2 + 5 = ?

Ukoliko Vam je potreban smeštaj za vreme trajanja kursa, preporučujemo da pogledate stranicu Apartmani Beograd